Missa inte deckarprat och annat bokprat

I morgon är det dags för Bokens Dag på Kulturhuset i Hässleholm. De besökande författarna är Jan Arnald/Arne Dahl, Katarina Wennstam, Anna-Karin Palm och Marie Hermansson och det är inte osannolikt att det blir en hel del deckarprat.
Först ska jag och litteraturvetaren och bokcirkelexperten Immi Lundin samtala med ”Arne Dahl” och publiken om hans novell Migrän (utgiven på Novellix) under en brunch på Café Nyfiket. Finns en hel del intressanta deckarkopplingar i den novellen. Och mycket annat också för den delen.
I huvudprogrammet blir det sedan enskilt prat från varje författare men också samtal två och två med mig och Norra Skånes kultur- och nöjesredaktör Pernilla Ekdahl. Första samtalet blir med Arnald/Dahl och Wennstam och där finns en hel del att ta upp om deckare och samhällskritik och om att nå ut till en större publik med sitt budskap via en deckare. Sedan blir det också samtal med de synnerligen spännande författarna Palm och Hermanson om bland annat realism och fantasi i spännande förening. Missa inte detta och chansen att själv ställa frågor!

Biljetter kan man skaffa här.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier