Från biografi till thriller

Man kan tycka att steget från Palmebiografi till en thriller är långt. Men, för historikern och författaren Henrik Berggren går det utmärkt. 2010 kom hans fina och välskrivna biografi över Olof Palme – Underbara dagar framför oss – och nu debuterar han skönlitterärt med thrillern Det röda arvet. Det här är en historia som parallellt utspelas under spanska inbördeskriget och i nutidens Sverige. Historikern Thomas Thorild hittar kopplingar mellan en legendarisk Stockholmspolitiker som han skriver om och något katastrofalt som hände under spanska inbördeskriget. Jag är bara halvvägs än men det är spännande, välskrivet och jätteintressant så här långt.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier