Mässa även för deckare

På torsdag öppnar Bokmässan i Göteborg och jag ser fram emot tre dagars spännande bokrelaterade upplevelser. Och naturligtvis blir det mycket deckare. På plats på mässan finns de flesta av Sveriges deckarförfattare och den som vill uppleva ett riktigt koncentrar av detta kan bänka sig framför Biblioteks- och berättarscenen på fredag 15.00-16.00, på lördag 12.30-14.00 och 15.00-16.00 och på söndag 11.00-12.00. Då håller mina kollegor i Svenska Deckarakademin, Lilian och Karl G Fredriksson korsförhör och i förhörsbåset finns Kjell Eriksson, Leif GW Persson, Camilla Läckberg, Arne Dahl, Marie Jungstedt, Johan Theorin och många, många fler.
I seminarieprogrammet finns det också mycket om deckare. Till exempel kommer Christoffer Carlsson och Caroline Eriksson att svara på frågan ”Varifrån kommer ondskan?” på lördag 13.00 och Jens Lapidus och Katarina Wennstam pratar samma dag 12.00 om det svåra med att lämna ett kriminellt förflutet.
Ett par små tips bara. Och mer lär dyka upp i Bokmässbloggen som jag och mina kollegor Pernilla Ekdahl och Eva Emmelin drar i gång i morgon. Välkomna dit över helgen!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier