Läser så jag inte hinner skriva

Den senaste tiden har det inte blivit mycket inlägg här i Deckarbloggen. Anledningen är enkel. Jag har läst så mycket att jag faktiskt inte hunnit skriva. Arne Dahls Sista paret ut, Marisha Pessls Nattfilm, Ingrid Hedströms Bortfall, Val McDermids Brända broar, Jens Lapidus Vip-rummet och Kallentoft & Luttemans Zack – alla ligger nu i färdiglästhögen. På lördag kommer recension av Dahl och Hedström på kultursidan och så småningom även resten.
Och det höga lästempot får nog fortsätta ett tag till. Nu närmast väntar Erik Axl Sunds läskiga Glaskroppar och sen Carin Gerhardsens Tjockare än vatten. Och mycket annat. Lite svettig men också otroligt kul eftersom det mesta hittills har varit väldigt bra. Inte mins amerikanska Marisha Pessls fantastiskt underhållande äventyrsthriller Nattfilm. och snart är det semester och ännu mer härlig lästid.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier