Bästa Robinson på länge

Robinsonrevolu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ägnade nästan hela söndagen åt soffan och en ny Peter Robinson – Children of the revolution. Är inte riktigt färdig än men kan nog ändå våga säga att det här är en av de bästa Robinson på mycket länge.
En äldre man hittas död vid ett gammal järnvägsspår och när Banks och de övriga ska ta reda på om det handlar om mord och självmord avslöjas bit för bit en komplicerad historia med rötter både i politisk radikalism på universitetet i Essex på 70-talet och i mer näraliggande händelser.
Robinson tar tid på sig att berätta sin historia och berättar den också därför oerhört väl. Möjligen stör en väl fördomsfull syn på akademiker, feminister och radikala aktivister min läsning liksom stundtals Banks kvinnosyn men totalt sett är det här ändå nästan i klass med en annan Robinson favorit – Piece of my heart.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier