Nostalgisk och högtravande

”She hadn’t known John Rebus long, but she knew he was good at this, lika a bloodhound given a scent and then left to do what it was best at. Form-filling and protocols and budget meetings were not Rebu’s thing – never had been and never would be. His knowledge of the internet was rudimentary and his people skills were woeful. But she would lie for him to James Page, and take the rap if caught. Beacause he was a breed of cop that wasn’t supposed to exist any more, a rare and endangered species.”

Ovanstående är en underbar, nostalgisk och kanske väl högtravande beskrivning av John Rebus tagen ur senaste boken Saints of the Shadow Bible. Den som tänker är den unga kriminalpolisen Christine Esson – kanske på väg att bli en ny Siobhan nu när Siobhan mest går sina egna vägar. Vi får väl se…

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier