Deckarlucka 23

cuckooBakom deckarlucka 23 hittar vi en av årets stora snackisar i genren.

The Cuckoo’s calling av Robert Galbraith:
I juli slog bomben ner. Den okände brittiske deckardebutanten Robert Gailbraith var i själva verket J K Rowling. De tidigare tämligen mediokra siffrorna för The Cuckoo’s calling sköt snabb i höjden. Det var denna deckare värd konstaterade jag efter att ha tillbringat en sommarvecka helt försjunken i den. Brittisk, klassisk och magiskt nog nästan lika beroendeframkallande som Harry Potter är denna deckare där en känd fotomodell ramlar ut genom ett fönster och en luggsliten privatdeckare vid namn Cormoran Strike tillsammans med sin underbara sekreterare Robin Ellacott envetet listar sig fram till sanningen. I april 2014 kommer den på svenska med titeln Gökens rop.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier