Deckarlucka 20

nakenBakom lucka 20 hittar vi en spännande svensk deckare som utspelas i Afrika.

Den nakne ambassadören av Magnus Zaar
Även under  z har jag faktiskt en deckare. Det är den svenske debutanten Magnus Zaars Den nakne ambassadören där diplomaten Clara Fabre och hennes tvååriga dotter hamnar i en livsfarlig härva när Clara ska försöka hitta Östkongos försvunne ambassadör. Det är alltid fascinerande med svenska deckarförfattare som tar oss med en bra bit utanför Sveriges gränser. Det gör verkligen Zaar och han har skrivit en spännande historia även om Clara framstår som lite väl naiv. Det här är den första boken i en utlovad serie och rimligtvis borde det vara dags för nummer två snart med tanke på att ettan kom 2011.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: De rättslösa av Malin Thunberg Schunke.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Bang, Deutschland 86.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer fem av podden Deckardårarna.

Arkiv

Kategorier