Deckarlucka 18

screamBakom lucka 18 finns ännu en gammal favorit som jag nästan glömt bort.

The red scream av Mary Willis Walker:
I amerikanska Mary Willis Walkers The red scream (1994) tickar spänningsklockan högt. En seriemördare ska avrättas i Texas och journalisten Molly Cates bok om hans liv har precis kommit ut. Hon verkar dock ha fått höra något hon inte borde ha för mannen till mördarens sista offer försöker muta henne att inte vara med på avrättningen samtidigt som en copycat-mördare slår till. Rasande spännande och välskriven är den här liksom de överiga tre – Zero at the bone (1991), Under the beetles cellar (1995),  All the dead lie down (1998),. Jag har nästan glömt bort Mary Willis Walker men när jag kollar upp henne är det inte så konstigt eftersom det inte kommit ut någon ny av henne sedan All the dead lie down. Tyvärr.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Boken om Beck av Johan Erlandsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Marcella, säsong 3. Lyssna på händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse.

Arkiv

Kategorier