Deckarlucka 15

standinginanothermansgraveBakom lucka 15 hittar vi en mycket efterlängtad återkomst:

Standing in another mans grave av Ian Rankin:
När Ian Rankin månårige kommissarie Rebus gick i pension i Exit music (2007) trodde jag verkligen att det var det sista vi skulle höra om honom. Speciellt som Rankin ganska kort där efter presenterade en ny huvudperson, internutredaren Malcolm Fox. Men Rebus är av segare virke än se. Naturligtvis kunde inte en pensionering hålla honom utanför polisarbetet. 2012 gjorde han mycket efterlängtad comeback, tillsammans med Malcolm Fox, i Standing in another mans grave. Här jobbar han i en cold case-grupp och får korn på ett fall som skulle kunna vara en seriemördares första. I konflikt med allt och alla som vanligt går han sina helt egna vägar i en av sin mest överraskande utredningar hittills. Nu hoppas jag på mer.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier