Deckarlucka 15

standinginanothermansgraveBakom lucka 15 hittar vi en mycket efterlängtad återkomst:

Standing in another mans grave av Ian Rankin:
När Ian Rankin månårige kommissarie Rebus gick i pension i Exit music (2007) trodde jag verkligen att det var det sista vi skulle höra om honom. Speciellt som Rankin ganska kort där efter presenterade en ny huvudperson, internutredaren Malcolm Fox. Men Rebus är av segare virke än se. Naturligtvis kunde inte en pensionering hålla honom utanför polisarbetet. 2012 gjorde han mycket efterlängtad comeback, tillsammans med Malcolm Fox, i Standing in another mans grave. Här jobbar han i en cold case-grupp och får korn på ett fall som skulle kunna vara en seriemördares första. I konflikt med allt och alla som vanligt går han sina helt egna vägar i en av sin mest överraskande utredningar hittills. Nu hoppas jag på mer.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu:Ärende, 1569 av Jörn Lier Horst och Slumra in av Åström & Sandlund.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så premiären av Kastanjemannen på Netflix.

Arkiv

Kategorier