Deckarlucka 13

davidsBakom lucka 13 hamnar en suveränt bra och årsfärsk svensk kriminalroman:

Kristina Ohlsson: Davidsstjärnor
Kristina Ohlsson är en pålitlig favorit bland svenska deckarförfattare och hon visar gång på gång att hon klarar av att hålla hög kvalitet trots ett imponerande högt utgivningstempo. Årets Davidstjärnor är suverän  och otäckt spännande läsning som börjar med ett skottdrama på Salomonskolan i Stockholm en snöig januaridag och är kopplat både till en kuslig israelisk legend och till Israel och Palestinas blodiga historia. Kristina Ohlssons huvudperson Fredrika Bergman skickas på en omtumlande resa till Israel samtidigt som hennes kollega Alex Recht följer förvirrande utredningsspår i Sockholm och nytillkomna Eden Lundell inser att allt kan ha kopplingar till hennes eget förflutna. Och hela tiden ett riktigt blodigt slut runt hörnet – ett slut som vi egentligen vet om redan från början …
Läs – och läs allt annat av Kristina Ohlsson också. Snart kommer förhoppningsvis nästa bok.

Deckarlucka 13

davidsBakom lucka 13 hamnar en suveränt bra och årsfärsk svensk kriminalroman:

Kristina Ohlsson: Davidsstjärnor
Kristina Ohlsson är en pålitlig favorit bland svenska deckarförfattare och hon visar gång på gång att hon klarar av att hålla hög kvalitet trots ett imponerande högt utgivningstempo. Årets Davidstjärnor är suverän  och otäckt spännande läsning som börjar med ett skottdrama på Salomonskolan i Stockholm en snöig januaridag och är kopplat både till en kuslig israelisk legend och till Israel och Palestinas blodiga historia. Kristina Ohlssons huvudperson Fredrika Bergman skickas på en omtumlande resa till Israel samtidigt som hennes kollega Alex Recht följer förvirrande utredningsspår i Sockholm och nytillkomna Eden Lundell inser att allt kan ha kopplingar till hennes eget förflutna. Och hela tiden ett riktigt blodigt slut runt hörnet – ett slut som vi egentligen vet om redan från början …
Läs – och läs allt annat av Kristina Ohlsson också. Snart kommer förhoppningsvis nästa bok.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Boken om Beck av Johan Erlandsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Marcella, säsong 3. Lyssna på händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse.

Arkiv

Kategorier