Regn ute, läsa inne

Regn, grått och stormvarning. Bättre väder för läsning finns inte och efter Bokens Dag i Hässleholm i lördags är i alla fall jag sugen på en ny omgång med Johan Theorins Ölandskvartett. Att höra Johan berätta skrönor som inspirerat honom fick mig väldigt sugen på att återvända i alla fall. Den fjärde och sista delen, somriga Rörgast, läste jag nyligen men att börja om från början med Skumtimmen känns väldigt lockande. Speciellt med tanke på den höst med regn, dimma – och eventuella spöken – som skapar bokens speciella stämning. Perfekt för i dag med andra ord.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier