Lynley igen

georgeJag upptäckte precis att det alldeles snart är dags för en ny del i Elizabeths Georges Lynley-serie – nummer 18 faktiskt. Mitt intresse för den här serien har verkligen gått upp och ned. Från början slukade jag allt. Då kom också seriens riktiga höjdpunkter som Well-schooled in murder (1990) och  For the sake of Elena (1992). Fram emot bok tio började dock serien gå i stå samtidigt som böckerna bara blev tjockare och tjockare. Trots det kan jag inte riktigt släppa Thomas Lynley och framför allt inte Barbara Havers. Det är också på grund av Havers som jag bara måste läsa den här kommande 18.e boken, Just one evil act, som verkar ta vid precis vid den cliffhanger som nummer 17, Believing the lie (En lögn att lita på), slutade med. På det igen alltså!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier