Nu går det undan

redroadNu går det undan minsann. Så väl Karin Slaughters Unseen som Denise Minas The Red Road är utlästa. Unseen var bra läsning, inte en av Slaughters bästa men definitivt spännande och med en rejäl överraskning i intrigen. Minas The Red Road är ytterligare en bok i serien om kommissarie Alex Morrow. Till omfånget är den ovanligt tunn men skenet bedrar. Det här är en stark historia som riktigt lyser av Minas förmåga att lyfta fram engagerande människoöden och placera in dem i ett samhällskritiskt sammanhang. 11 oktober kommer den på svenska så håll utkik!

Härnäst blir det Rowlings omtalade deckardebut så fort den dimper ner i brevlådan och under tiden, med viss tveksamhet, Henning Mankells Handen. Tveksamhet för att den här boken består till hälften av en Wallander-kortroman som utspelas 2002 och till andra hälften av ett uppslagsverk om Wallanders värld. Kanske är det bättre än det låter. Recensionsdag 29 augusti så då får ni veta vad jag tyckte.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Boken om Beck av Johan Erlandsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Marcella, säsong 3. Lyssna på händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse.

Arkiv

Kategorier