Slaughter och så Rowling förstås

slaughterFör tillfället är det stiltje bland recensionsböckerna så jag passade på inhandla Karin Slaughters Unseen. Det är den senaste i hennes mixade Will Trent/Grand County-serie och så här långt omöjlig att släppa. Slaughter har en fantastisk förmåga att dra i gång handlingen på högsta växel, hålla den växeln och samtidigt problematisera och utveckla huvudpersonernas dilemman mitt i detta tempo. Denna gång är Will undercover och blir inblandad i en dödsskjutning där även Lena Adams (kul att hon är tillbaka) är inblandad.

För övrigt så är det naturligtvis avslöjandet om att J K Rowling skrivit en deckare under pseudonym som upptar deckarvärlden. Spännande tycker jag att hon inte använder sitt namn för att få boken såld utan testar dess värde via okända Robert Galbraith i stället. Om nu inte hela alltet är en välplanerad marknadsföringskupp från början till slut förstås …
Boken, The Cuckoo’s Calling, har jag inte hört ett ord om före dessa avslöjanden men tydligen har den fått bra kritik samtidigt som den sålt dåligt. Det där med försäljningssiffrorna lär nog ändras nu. Själv kommer jag definitivt att sällan mig till de nyfikna. Speciellt med tanke på att jag gillade Rowlings förra vuxenbok Den tomma stolen och att Val McDermid har skrivit uppskattande om The Cuckoo’s Calling.
Den som missat hela historien kan läsa mer här.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier