Sommar på ingång

bloggSolen lyser, syrenerna doftar och högen deckare som mycket snart måste läsas växer. Med andra ord – sommar och semester närmar sig. Juni är numera en populär deckarutgivningsmånad. Jag har precis läst ut Jo Nesbös Polis och  är halvägs inne i Kjell Erikssons Spetsad. Sedan ligger Arne Dahls Blindbock, Carin Gerhardsens Hennes iskalla ögon och nya konstellationen Camilla Grebe/Paul Leander Engströms Dirigenten från Sankt Petersburg på vänt.
Som om det inte skulle räcka var jag häromdagen inne i favoritbokhandeln och rekade i engelska pockethyllan inför semestern Fanns en hel del både känt och okänt som lockade, till exempel en fristående kriminalroman av Mark Billingham, Rush of blood, som jag missat helt. Och så har jag fortfarande en hel del kapitel i fantastiska Books to die for kvar. För att inte tala om den där högen med icke-deckare som jag också vill läsa som toppas av Hillary Mantels Wolf hall (halvläst) och Bring out the bodies (oläst).
Gissa om jag längtar efter semester och en solstol på en siciliansk strand!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier