Eriksson i Brasilien

2009 kom Öppen grav Kjell Erikssons sista kriminalroman om Uppsalapolisen Ann Lindell. En serie som jag verkligen gillar på grund av dess lågmäldhet, det konsekventa arbetarklassperspektivet och inte minst Erikssons språk. Efter en självbiografi, Simma i mörker, förra året är nu Eriksson tillbaka i deckargenren men har förflyttat sig till en helt annan del av världen. Nya Spetsad utspelas i Brasilien (där Eriksson själv bor delar av året). Jag har precis påbörjat läsningen och det här är definitivt något helt annat än Lindell-serien. Roligt med deckarförfattare som vågar prova nya vägar.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier