Browns skumma Florens

brown2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Första recensionsdag för Dan Browns hajpade nya roman  Inferno var 14 maj. Samma dag som boken släpptes i hela världen och även landade på redaktionen. Denna snabböversatta bok är det alltså läge att börja läsa snabbt, eller snarare direkt. Så redan i går kväll (efter en underbar föreställning med Cirkus Cirkörs Knitting Peace) blev den kvällslektyr. Och i morse tåglektyr. 60 sidor är avklarade och spännande är det definitivt men den där snabböversättningen – ”den skumma silhuetten av Florens hade börjat framträda i gryningen”. Är Florens en sådan skum stad? Eller är jag petig? Läser i alla fall ivrigt vidare och en recension kommer på kultursidan. Snart.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier