French om Tartt

Tana French om Donna Tartts Den hemliga historien. Det var kapitlet kastade jag mig över när Books to die for dunsade ner i brevlådan vid lunchtid i dag. French skriver bland annat: ”For me, this book redefined the territory that mysteries can claim. When I started writing, more than ten years after I first read it, I was writing within a landscape that The Secret History had redrawn for me.” Alla som bland annat läst Tana French suveräna och klart Tartt-inspirerade Okänt offer förstår precis vad hon menar. Underbart att läsa.
Nu ska jag kasta mig över Sara Paretsky om Dickens Bleak House, Liza Marklund om Kitty-boken The Ghost of Blackwood Hall, Val McDermid om Reginald Hills Dalen som dränktes och Anne Cleeves om Mankells Mannen som log – bland annat.

Och så passar jag på att påminna om att i november – tjugoett år efter Den hemliga historien och elva år efter Den lille vännen är det äntligen dags för en ny roman av Donna Tartt. Steglitsen blir den svenska titeln och det här är definitivt något att se fram emot.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier