En trippel Lang till

skuggaDet blir fler snyggutgåvor av gamla Maria Lang-deckare. I juli är det dags för ytterligare en trippel – En skugga blott, Tragedi på en lantkyrkogård samt Rosor, kyssar och döden. Här ser jag definitivt mest fram emot att läsa om En skugga blott från 1952 där riktigt mörka skuggor över makarna Bures äktenskap. Puck kommer nämligen hem för tidigt från en semesterresa och hittar en ung, vacker kvinna mördad i badkaret i hennes och Einars lägenhet. Einar hittar hon däremot inte alls. Spåren leder så småningom mot Humanistiska biblioteket och akademikerintriger.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier