Välbekant njutning

georgeEgentligen hade jag tänkt mig att använda restiden till Eskilstuna till att läsa recensionsdeckare (Elly Griffith och Marie Jungstedt) men istället sitter jag här med mitt slitna pocketexemplar av Elizabeth Georges For the sake of Elena. Den har nyligen kommit ut på nytt i svensk pocket (tillsammans med en hel hög av Georges tidiga deckare) och det var när jag stuvade in dem i pockethyllan på jobbet i går som suget efter en omläsning dök upp. Jag gillar verkligen Georges tidiga böcker och det här är min absolut favorit bland dem – Cambridgemiljön, mordoffrets speciella omständigheter, det komplicerade förhållandet mellan Lynley och Helen. Perfekt för en stunds avkoppling på tåget. Så därför skippar jag alla måsten och bara njuter av något välbekant och bra.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier