Sherlock i rätt sällskap

Ytterligare en Sherlock Holmes-variant på tv. Amerikanska Elementary (Tv 4 på måndagskvällar) utspelas i ett nutida New York och Sherlock (Johnny Lee Miller) är konsulterande brottsutredare. Han har tidigare hjälpt Scotland Yard men har nu skickats till New York av sin pappa för att bli av med sitt drogberoende.
Efter en tid på rehabiliteringsklinik är han redo att ge sig i ut i världen – New York – igen och får sällskap av dr Joan Watson (Lucy Liu) som hyrts av pappan för att hålla koll på att Sherlock inte får återfall. Naturligtvis kastar sig Sherlock ut i New Yorks kriminella värld för att lösa knepiga mordgåtor och Watson hänger på.
Jag var så där lagom nöjd efter första avsnittet. Ok men inte mer. Yngsta dottern där emot är helt fast. ”Så skönt att Watson är en tjej, att det inte bara är två killar som löser mysterierna”, tyckte hon. En klar poäng har hon ju där och jag lovar mig själv att se alla kommande avsnitt med henne. Det är hon värd!

 

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier