Pusseldeckarens förlovade land

De misstänkta samlas och dricker värmande konjak och förhörs av en piprökande kriminalkommissarie. Folk dör på löpande band förgiftade av cyankalium och arsenik, strypta av sidensjalar eller knivhuggna av uråldriga egyptiska dolkar. Sida upp och sida ner diskuteras alibi, motsägelser i förhör och alla ljuger och har dessutom hemliga förhållande med varandra.
Under ett par dagar har jag nu rört mig i pusseldeckarens förlovande land – det vill säga Maria Lang gånger tre (Mördaren ljuger inte ensam, Farligt att förtära och Inte fler mord). Och det har varit helt underbart roligt med mord enbart som intellektuell avkoppling. Faktum är att jag varit ganska deckartrött ett tag men den här tidsresan har fått min entusiasm att vakna till liv igen. Frågan är om jag inte ska klämma ett par Agatha Christie också när jag ändå håller på. Eller ett gäng Lang till.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu:Ärende, 1569 av Jörn Lier Horst och Slumra in av Åström & Sandlund.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så premiären av Kastanjemannen på Netflix.

Arkiv

Kategorier