Babel med George

Fler än jag som saknar litteraturprogrammet Babel? En tröst är i alla fall att veta att det kommer tillbaka. Den 10 mars är det vårpremiär och då dessutom med den amerikanska deckarförfattaren Elizabeth George i studion. Spännande!
Fast, förmodligen kommer samtalet med George inte bara att handla om deckare. Visserligen är hon aktuell på svenska i februari med novellsamlingen Av två onda ting. Där har hon samlat deckarnoveller av både publicerade och opublicerade författare som hon samarbetat med. Men, Elizabeth George har också inlett något helt nytt – en fantasyserie för unga vuxna. Den första delen, The Edge of Nowhere, kom ut i höstas.
Trots detta har hon uppenbarligen tid för Thomas Lynley också. Någon gång under 2013 kommer Just One Evil Act, del 18 i den serie som Elizabeth George inledde med Pappas lilla flicka (A Great Deliverance) 1988.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: De rättslösa av Malin Thunberg Schunke.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Bang, Deutschland 86.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer fem av podden Deckardårarna.

Arkiv

Kategorier