Säg emot?

Upptäckte precis att tv4 ska börja visa filmatiseringarna av danska Elsebeth Egholms deckare om journalisten Dicte Svendsen (börjar 28/1). Kanske kan det bli bra men samtidigt börjar det kännas tröttsamt att allt som skrivs i deckarväg i bokform tvunget måste bli tv-serie eller film också.
Trots allt så är ändå de allra bästa tv-deckarna (med några få undantag) de som är skrivna direkt för tv. Jag säger bara Mordkommissionen, Brottet/The Killing, The Wire, I mördarens spår och nu senast Bletchley Circle. Någon som säger emot?

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: De rättslösa av Malin Thunberg Schunke.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Bang, Deutschland 86.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer fem av podden Deckardårarna.

Arkiv

Kategorier