Sviken av Val

Så fel man kan ha ibland. Jag skrev häromdagen hur jag kapitulerade inför Val McDermids The Vanishing Point och sögs in i boken och vilka goda förväntningar jag hade. Det visade sig vara förväntningar som kom helt på skam. Det här är utan tvekan Val McDermids sämsta bok. En fullständigt sanslös intrig där den anhöriga till en kidnappad liten pojke i godan ro berättar sitt livs historia för en FBI-agent och där slutet bara är så dåligt att jag faktiskt inte förstår hur en vanligtvis så suverän författare som Val McDermid har mage att presentera det för sina läsare. Och trots att det var dåligt hade jag dessutom för länge sedan listat ut att det. Suck och djup besvikelse alltså.
Nu försöker jag trösta mig med en brittisk debutant – Malcolm Mackays Lewis Winter måste dö. Får se hur det går…

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: De rättslösa av Malin Thunberg Schunke.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Bang, Deutschland 86.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer fem av podden Deckardårarna.

Arkiv

Kategorier