Bra början med Åsa Larsson

I dag fick dagen en ovanligt bra början genom en både lång, trevlig och givande telefonintervju med Åsa Larsson. I slutet av november utsåg Svenska Deckarakademin ju hennes Till offer åt Molok till årets bästa svenska kriminalroman och häromdagen fick hon Svenska Bibelsällskapets Bibelpris med motiveringen: ”Åsa Larsson placerar på ett naturligt sätt bibliska motiv och citat i sekulär deckargenre och speglar miljöer där Bibeln utgör en självklar grund för människors associationer.”
Åsa var ”Jätte, jätteglad” över Deckarakademins pris och tyckte att det var tufft av Svenska Bibelsällskapet att ge sitt pris till henne. Jag fick också reda på spännande saker om kommande sjätte och sista kriminalromanen om Rebecka Martinsson och mycket annat intressant.
Intervjun i sin helhet kan ni ta del av på kultursidan någon gång före jul.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier