Testa deckarkunskapen från 1 – 24

I morgon är det första december och dags för första avsnittet av tv:s julkalender. I år är det en uppföljare till populära Mysteriet på Greveholm från 1996 som heter Mysteriet på Greveholm – Grevens återkomst och den kommer säkert att bjuda på mysrysliga mysterier. och så spöken förstås.

Den som vill ha mer mysterier att klura på i decmbermörkret kan följa deckarbloggens julkalender. Varje dag fram till julafton tänker jag bjuda på ett mer eller mindre lättigenkännliga citat plockat ur någon av alla de deckare som trängs i min bokhylla. Gammalt, nytt, våldsamt, vackert, blodigt, iskallt och mycket mer kommer det att bli.
Ni får dagen på er att fundera över vilken bok citat kommer från och dagen efter presenterar jag svaret – och ett nytt citat. Gissa gärna i kommentarsfältet samma dag som citate publiceras om ni har lust. Trogna och skickliga gissare belönas med en  pocketdeckare när kalendern gått i mål.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier