Tröstad av Dahl på tv

Män som hatar kvinnor i serieform blev inte så kul läsning som jag hoppades (Läs mer i min recension i lördagens deckarspalt). Deckarhelgen räddades i stället av att jag såg om den mycket lyckade filmatiseringen av Jo Nesbös actionthriller Huvudjägarna och av söndagens Arne Dahl på tv.
Dahls böcker är visserligen många, många gånger bättre, lurigare, klurigare och kusligare än filmatiseringarna men de funkar definitivt bättre än många andra svenska tv-deckare. Det är inte förutsägbara intriger (tacka Dahl för det!) och de flesta av skådespelarna är riktigt bra. Dialogen är i och för sig inte alltid så lysande men det köper jag i soffan sent på söndagskvällen.
Dessutom var det min favorit i A-grupps serien nu i söndags – De största vatten. Borde för övrigt läsas om snart.

Har ni missat Dahl på tv. Ta igen det här.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier