Mer Mo Hayder

Brittiska Mo Hayder är en nyupptäckt favorit. Jag har tidigare i år skrivit om suveräna Hanging Hill. Just nu är jag en bra bit in i Gone från 2010 som är Hayders senaste bok i serien om kriminalaren Jack Caffery. Trots att det finns fyra böcker i serien som jag inte läst fungerar det utmärkt och gör mig dessutom otroligt sugen på att läsa hela serien (Birdman, The Treatement, Ritual och Skin).
I Gone blir en kvinna rånad på sin bil. I bilen finns hennes elvaåriga dotter Martha och snart visar det sig att det inte var bilen utan just dottern som rånaren var ute efter och det här är bara början. Ett riktigt ruggigt fall för Caffrey och hans kollega Flea Marley och jag sträckläser.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier