Guldkant med Roslund & Hellström

Den som vill sätta lite guldkant på en helt vanlig, höstmörk måndagskväll kan bege sig till Arlövs bibliotek (5/11, 19.00). Dit kommer nämligen två av Sveriges bästa och mest intressanta deckarförfattare – Anders Roslund & Börge Hellström. Vår tids Sjöwall & Wahlöö är en bra beskrivning av dem och deras författande och senaste boken, Två soldater, är en stark och oerhört viktig skildring av gängkriminalitet och unga kriminella. Så här skrev jag om den i min recension 9 maj i år. Den finns för övrigt med bland de nominerade böckerna till Svenska Deckarakademin pris för årets bästa svenska kriminalroman i år.

Läs mer om Roslund & Hellströms besök här. Och missa inte att det är föranmälan som gäller.

Och för den som undrar – deckarväggen som jag gått in i känns inte alls lika kompakt med ett sådant här spännande besök att se fram emot. Jag har hör Roslund & Hellström prata om sitt författande och sina böcker förut och vet att det definitivt är både underhållande och intressant.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier