Deckarväggen

Ibland händer det att jag går in i deckarväggen. Det är när jag läst bara deckare och mycket deckare, så mycket att det nästan står mig upp i halsen. Det spelar ingen roll att den senaste jag läste, Dead Scared av S. J. Bolton var jättebra – det har ändå blivit en överdos.
Bästa botemedlet är att läsa något helt annat. Just nu blir det Anna-Karin Palms Snöängel (som inte är helt utan gåtor och brott dock) och på vänt ligger Caitlin Morans Konsten att vara kvinna och Eija Hetekivi Olssons Ingenbarnsland. Om jag nu hinner alla tre innan deckartröttheten gått över. Den brukar nämligen inte sitta i länge.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier