Härligt snöig debut

Snö, iskyla och ond bråd död det har jag alltid svårt att motstå. Är det dessutom så bra gjort som i svenska debutanten Lars Petterssons thriller Kautokeino, en blodig kniv (Ordfront) så blir jag riktigt lycklig. Recensionsdags är det först 20 september men jag kan i alla fall tala om att boken utspelar sig i en liten fjällby i nordligaste Norge, att en åklagare från Stockholm med släktrötter i byn kallas dit för att hjälpa sin kusin som anklagas för våldtäkt och att Lars Pettersson är imponerande på att skildra både miljö och människor i den här lilla utkantsdelen av världen.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier