Gammal favorit tillbaka

Just nu läser jag en ny bok av en gammal favorit – finska Leena Letholainens Var är alla flickor nu? (Bazar förlag).  Det är fem år sedan sist eftersom Letholainen inte översatts till svenska sedan Studio Näktergalen 2007. Det är härligt att återse den stridbara kriminalinspektören Maria Kallio vid polisen i Esbo även om det helt klart hänt en hel del i hennes liv sedan sist.
Nästa vecka är Leena Letholainen på besök i Sverige och jag ska passa på att göra en telefonintervju med henne. Då kan jag ju passa på att ta reda på vad jag och alla andra läsare missat i Kallios liv sedan 2007. Och kanske få en  bild av hur kriminalgenren mår i Finland just nu. Spännande!

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier