Lycklig deckarupptäckt i Berlin

Hammet krimibuchhandlung – i den här otroligt charmiga deckarbokhandeln i Berlin hamnade jag av en ren slump. Den första bok jag såg var naturligtvis svensk, skånsk till och med – Olle Lönnaeus debut. Efter det undersökte jag hylla efter hylla och hittade allt från nya spännande namn till gamla, fina klassiker – mest på tyska förstås men också en del på engelska. Allra mest lockande verkade den tyska debutanten Jonas Hartmans Sudstern. Utspelas i Berlin men lite av samma känsla som i The Wire berättade affärsinnehavaren mycket förtjust. Bara åtta veckor sedan boken kom ut och den har tydligen blivit en stor succé.
Himla trist att jag inte kan tyska tillräckligt bra för att läsa en bok. Därför riktar jag härmed en önskan till något svenskt förlag att ta en titt på Hartman. Snälla!
Och alla deckarintresserade berlinbesökare rekommenderas ett besök i Hammet – Friesenstrasse 27. Eller kolla in www.hammet-krimis.de

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Silverview av John le Carré..
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så julen så klart.

Arkiv

Kategorier