Maj Sjöwall och Peter James till mässan

Nyss presenterade Bok- och bibliotek i Göteborg årets seminarieprogram. För den deckarintresserade kan det vara kul att veta att så väl den engelske deckarförfattaren Peter James (Levande begravd, Ett snyggt lik mfl.) som självaste Maj Sjöwall gästar mässan i år.
Peter James ska bland annat prata autencitet och trovärdighet i deckare tillsammans med Varg Gyllander och Kristina Ohlsson klockan 12 på lördagen. Klockan 13.00 samma dag ska Maj Sjöwall samtal om ”Det svenska deckarundrets vagga” med Leif GW Persson och Anders Roslund och Börge Hellström.

Årets stora tema på mässan är annars nordisk litteratur men den enda nordiska deckarförfattaren, förutom de många svenska förstås, som jag vid en snabbt titt kan upptäcka i programmet är Anne Holt. Förhoppningsvis dyker andra upp i monterprogrammet. Finska Leena Letholainen, isländska Arnaldur Indridason eller danska Sara Blaedel hade varit intressant till exempel.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier