Känsloladdad tegelsten

Har läst och läst så mycket på sista tiden att det inte blivit tid över för bloggande. Arne Dahls Hela havet stormar, Belinda Bauers Skuggsida på svenska, Där ingen har gått av Melanie McGrath och just nu är jag en bra bit in i Roslund & Hellströms Två soldater. Och en bra bit in det betyder sidan 287 av totalt 682 sidor. En tegelsten som heter duga med andra ord. Men precis som med Roslund & Hellströms förra bok Tre sekunder (som var gedigna 587 sidor) så känns inte tjockleken när man läser. Det är spänning, driv och engagemang som hela tiden lockar läsaren vidare. Denna gång rör vi oss i de kriminella gängens och ungdomsbrottslingarnas värld och det är tuff läsning i betydelsen att det tar på ens känslor – sorg, ilska, rädsla, stunder av uppgivenhet, allt finns där i en verklighet mycket nära oss.
Recensioner av allt detta kommer med tiden. Faktiskt redan på lördag vad gäller några av böckerna.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier