Juli blir en bra månad

Juli blir en bra månad. Kanske årets bästa. Inte nog med att det är semester och vackert väder som gäller. En stunds deckarsurfande (när jag egentligen borde skriva deckarspalt…) avslöjade två glädjande boknyheter i juli också. För det första är det äntligen dags för Karin Slaughters nya bok Criminal. En bok som hon pratade om redan när jag intervjuade henne förra våren och som jag har varit nyfiken på sedan dess. Här ska Will Trents chef Amanda Wagner få lite mer utrymme och det blir också en skildring av hur det var att jobba som kvinnlig polis i USA på 1960-talet. Spännande.
För det andra så kommer suveräna Tana French att göra Slaughter sällskap i hyllan för engelskspråkiga nyheter i juli. Broken Harbour heter French nya bok och med tanke på kvalitén som hon hållit sedan debuten med In the Woods 2007 så kan det här bli hur bra som helst.

Och efter juli kommer för övrigt augusti. Mer sommarvärme förhoppningsvis och en ny en ny Banks-bok av Peter Robinson – Watching the Dark.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier