Sämsta flygläsningen?

Jag ska snart flyga och har, dumt nog, precis lagt Kristina Ohlssons nya Paradisoffer i handbagaget. I centrum för bokens nervkittlande intrigen (ja, jag har börjat tjuvläsa lite) finns en Boeing 747 på väg mellan Sverige och USA med en eventuell bomb ombord. Kaparna ställer omöjliga krav, flygplanet har begränsat med bränsle och på bägge sidor Atlanten finns olika viljor och intressen inblandade.
Paradisoffer borde man nog inte läsa ombord på ett flygplan – speciellt inte om man är lite, lite flygrädd. Men, vad gör man om bokens samtidigt är helt oemotståndligt spännande?
Jag har i alla fall en reservplan i form av Ian Rankins En omöjlig död (ny bok med nya huvudpersonen Malcom Fox) tillsammans med Val McDermids The Retribution (seriemördaren Jacko Vance är tillbaka) i resväskan. Intrigerna i dessa håller sig garanterat på marken så får jag kalla fötter kan jag ju göra ett snabbt byte före incheckningen.
Kära problem skulle man kunna säga.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier