Kanske en chans att glänsa

Alla älskar frågespel – i alla fall om de som handlar om ens egna specialämnena så att man får chans att glänsa lite extra. Den ambitiöse gör gärna egna frågespel om sina favoritämnen. Genom åren har jag till exempel genomlidit ett stort antal hemgjorda frågespel sammanställda av musikfanatiska vänner. Speciellt minns jag ett om trumintron…
När jag fyllde 40 för ett antal år sedan passade jag på att ge igen och satte ihop en egen frågetävling med bara deckarfrågor. Konstigt nog blev det riktigt uppskattat.
Nu har det i alla fall äntligen dykt upp ett riktigt frågespel där jag (hoppas jag i alla fall) har chansen att glänsa till ordentligt. I Deckarspelet (Nicogame) får man nämligen svara på deckarrelaterade frågor i fem kategorierna – Böcker, Tv, Film, Riktiga händelser och Brott och blandat. Och så som en sjätte kategori får man dessutom lösa en liten, klurig mordgåta.  80 kort, 480 frågor, en liten tärning och penna och papper är innehållet i den rödsvarta asken.
Än så länge har jag inte hunnit testa spelet ordentligt – bara som hastigast med några deckarnördiga vänner (som genast hittade ett fel men annars tyckte att det var både kul och aktuellt). Återkommer med en mer utförlig recension inom kort.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier