Senfärdigt beroende

Vad gör jag om jag skulle råka få en timme över? Ingen tvekan. Slänger mig i soffan och tittar på ytterligare ett avsnitt av Baltimore-polisserien The Wire. Säsong två tog slut i måndags. Nu har jag efter svår abstinens inköpt säsong tre så det är bara att köra igen.
Och ja, jag vet att jag är sent på det. Jag vet att den är från början av 2000-talet. Jag vet att alla andra redan har sett den. Jag vet att alla andra har pratat om den i många år. Pratat om hur genial den är, hur snyggt gjord den är, hur realistisk och hur beroendeframkallande den är. Det är bara att instämma i alla lovord och medge att jag är trög och sent på det. Å andra sidan har jag tittandet kvar långt efter alla andra.
Klicka här nedan och se ett smakprov av vad jag snart ska uppleva.

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=GwoyJ8wmZmI]

 

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Giftmördaren av Sharon Bolton, Beatrice av Lina Bengtsdotter.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Karppi, säsong 2, 4 blocks. Lyssna på Händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse med kantarellplockning.

Arkiv

Kategorier