Påskekrim redan här

Här går det undan minsann. Jag sitter just nu och läser i en bok som har ett grönt extraband med ett blodigt ägg och texten ”Årets påskdeckare 2012” runt omslaget. Det är ett recensionsexemplar av Helene Turstens nya Huss-deckare I skydd av skuggorna som kommer ut 14 mars. Turstens senaste deckare, Den som vakar i mörkret, kom 201o och när jag läser hennes nya känner jag verkligen att jag har saknat familjen Huss. Det är nästan som att möta gamla vänner på nytt. Vänner som får det riktigt besvärligt när familjens bil sprängs i luften utanför Kristers nyköpta krog. Lovande påskläsning så här långt med andra ord.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier