Årets första

Tove Alsterdals I tystnaden begravd är årets första deckarläsning. Och vilken läsning!
Journalisten och dramatikern Tove Alsterdal debuterade som deckarförfattare 2009 med Kvinnorna på stranden. När jag här i bloggen listade den bland 2009:s tio bästa deckare sammanfattade jag den så här:
”En svenska på semester snubblar över liket av en svart man på en strand i södra Spanien. Det här är upptakten till den svenska debutanten Tove Alsterdals välskrivna thriller om trafficking och handel med fattiga människor. Kvinnorna på stranden är en imponerande bra kombination av spänning och kärlek med ett angeläget budskap och stark verklighetsanknytning.”
Utan att föregripa min kommande recension av Alsterdals bok nummer två för mycket kan jag nog ändå säga att sannolikheten är stor att den hamna på en lista över 2012:s bästa deckare. Rysk maffia och gamla hemligheter i en liten by i Tornedalen kombinerar Tove Alsterdal på ett andlöst, spännande och mycket välskrivet sätt. Gott hopp inför deckaråret 2012 alltså med denna fina början.

Läs mer om Tove Alsterdal och I tystnaden begravd här.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier