561 sidor Harry Hole

Nu är deckarkalendern avslutad. Det var riktigt roligt att leta hjältar i bokhyllan och lyfta fram både gamla och nya favoriter. Många fick inte plats förstås men kanske kan jag klämma in dem nästa december.
En som kom med under rubriken Oemotståndlig norrman var i alla fall Jo Nesbös Harry Hole. Då skrev jag också att jag ser fram emot januari och nästa bok Gengångare. Det blev till och med tidigare än så för nu sitter jag faktiskt här med en 561 sidor fet Harry Hole-thriller framför mig.
Den inleds: ”Skriken kallade på henne. Som spjut av ljud trängde de igenom alla de andra kvällsljuden i Oslo centrum, det stadiga brummandet från bilarna utanför fönstret, den fjärran sirenen som steg och sjönk, kyrkklockan som precis hade börjat slå hel timme strax intill. Det var nu, på kvällen, och kanske strax före soluppgången, som hon letade efter mat.”
Mycket längre har jag inte kommit än men det är annandag jul, jag är hemma och underhåller sjukt barn medan resten av familjen släktfestar så kanske kan jag snart unna mig ett par timmar i lässoffan medan sjuklingen vilar. Definitivt något att längta efter.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Silverview av John le Carré..
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så julen så klart.

Arkiv

Kategorier