Efterlängtad återkomst i lucka 23

23/12
Kerstin Holm:
Med Arne Dahls Viskleken gör stora delar av A-gruppen efterlängtad comeback. Allra mest efterlängtad för min del är nog Kerstin Holm. I Viskleken är hon kriminalkommissarie och chef för Europols hemliga Opcop-grupps lokalavdelning i Sverige. Dessutom är hon och Paul Hjelm äntligen ett par igen.  Kerstin Holm finns med redan i Dahls första bok om a-gruppen, Misterioso. Där kommer hon från göteborgspolisen och blir en av de sex handplockade poliser som bildar A-gruppen. I En midsommarnattsdröm blir hon gruppens chef. Kerstin är imponerande smart och kompetent men har en hel del tungt personligt bagage att hantera. Genom Dahls böcker har man fått följa henne på en lång och tuff inre resa och önskar henne definitivt lite lycka i den nya serien. I mellandagarna får vi dessutom se om Malin Arvidsson kan göra henne rättvisa i tv-filmatiseringen av Misterioso – svt1 27/12 21.00.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu:Ärende, 1569 av Jörn Lier Horst och Slumra in av Åström & Sandlund.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så premiären av Kastanjemannen på Netflix.

Arkiv

Kategorier