Efterlängtad återkomst i lucka 23

23/12
Kerstin Holm:
Med Arne Dahls Viskleken gör stora delar av A-gruppen efterlängtad comeback. Allra mest efterlängtad för min del är nog Kerstin Holm. I Viskleken är hon kriminalkommissarie och chef för Europols hemliga Opcop-grupps lokalavdelning i Sverige. Dessutom är hon och Paul Hjelm äntligen ett par igen.  Kerstin Holm finns med redan i Dahls första bok om a-gruppen, Misterioso. Där kommer hon från göteborgspolisen och blir en av de sex handplockade poliser som bildar A-gruppen. I En midsommarnattsdröm blir hon gruppens chef. Kerstin är imponerande smart och kompetent men har en hel del tungt personligt bagage att hantera. Genom Dahls böcker har man fått följa henne på en lång och tuff inre resa och önskar henne definitivt lite lycka i den nya serien. I mellandagarna får vi dessutom se om Malin Arvidsson kan göra henne rättvisa i tv-filmatiseringen av Misterioso – svt1 27/12 21.00.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Scrublands av Chris Hammer.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier