Årets intressantaste i lucka 22

22/12
Jonas Holly:
Årets intressantaste polisbekantskap är utan tvekan landsortspolisen Jonas Holly. Honom lär man känna i brittiska Belinda Bauers Darkside – uppföljare till fantastiska Mörk jord (Blacklands). Jonas Holly är egentligen en polis med stora karriärsambitioner men efter att hans fru Lucy drabbats av MS bestämmer han sig för att ägna så mycket tid som möjligt åt henne. Paret flyttar därför tillbaka till Jonas lilla hemby Shipcott (samma by som står i centrum för Mörk jord) som ligger precis i kanten av den ödsliga Exmooreheden. De bosätter sig i Jonas gamla föräldrahem och Jonas ägnar dagarna åt att vara omtänksam bypolis och kvällarna åt Lucy. Det vill säga ända tills en äldre, helförlamad kvinna hittas mördad i sin säng. Kriminalpoliser från stora staden invaderar Shipcott och mördaren som både de och Jonas jagar tycks vara en person med en bestämd, och mycket bisarr plan. Med Jonas Holly har Belinda Bauer skapat en huvudperson som genren sent ska glömma. Läs!
Och se sedan fram emot att han kommer tillbaka. Redan i februari. Då är det nämligen dags för kriminalroman nummer tre av Belinda Bauer – Finders Keepers. Läs mer här.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: Boken om Beck av Johan Erlandsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader, Snowpiercer, Marcella, säsong 3. Lyssna på händelser vid vatten uppläst av Rolf Lassgård.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer sju av podden Deckardårarna. Nästa skogsvistelse.

Arkiv

Kategorier