Winter i brist på vinter i lucka 18

18/12
Erik Winter:
I brist på riktig vinter bjuder lucka 18 på kommissarie Erik Winter. Åke Edwardson presenterade honom för första gången i Dans med en ängel 1997. Snygg, snobbig och Sveriges yngsta kriminalkommissarie presenteras han som i en kriminalroman med mycket känsla, eget språk och en riktigt obehaglig kriminalintrig. Trots att han fortsatt att vara snygg och snobbig förändras Erik Winter rejält under serien och går från nöjd singel till engagerad tvåbarnsfar och visar upp ett inre som tar allt mer stryk av det jobb han tvingas utföra. Erik Winter är nog den känsligaste av de svenska kriminalkommissarierna och också den som lämnar mest utrymme för sina kollegor. Efter hand har vi läsare blivit minst lika fästa vid Bertil Ringmar, Lars Bergenhem, Aneta Djanali och Fredrik Halders som vid Winter själv. För att inte tala om hans fru Angela. Serien avslutades med Den sista vintern 2008 men som Åke Edwradson antydde redan i en intervju jag gjorde förra hösten finns det hopp om mer Winter framöver.

Här lite Winter al la Magnus Krepper att titta på i väntan på både Winter och vinter:
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=nQE6REe0q8g]

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu:Ärende, 1569 av Jörn Lier Horst och Slumra in av Åström & Sandlund.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad. Och så premiären av Kastanjemannen på Netflix.

Arkiv

Kategorier