Urdetektiven i lucka 16

16/12
Sherlock Holmes:
Naturligtvis är det Sherlock Holmes lucka denna premiärdag. I kväll bänkar jag mig i biosalongen med förhoppningen om att regissören Guy Richies Sherlock Holmes: A Game of Shadows ska kunna återupprepa succén med Sherlock Holmes från 2009. Är den inte det ska jag trösta mig med att börja längta efter att svt ska visa andra delen av BBC:s moderniserade version av Sherlocks äventyr med fantastiskes Benedict Cumberbatch som mästerdetektiven anno 2000-talet.
Sherlock Holmes kan man aldrig få riktigt nog av. I någon form. Han är själva urdetektiven och värd en omläsning eller omtittning minst en gång per år. Hans värld tilltalar både den smarte och den barnslige inom mig i en behaglig kombination. Ska det bli omläsning är det med fördel Baskervilles hund eller novellerna Det spräckliga bandet eller De rödhårigas förening som gäller.

Här nedan ett litet smakprov på vad jag ska se i kväll:
[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=77UdYWDkgVE]

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef, deckarrecensent på Skånska Dagbladet och gör podden Deckardårarna tillsammans med kollegan Pernilla Ekdahl.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 56 år
Bor: Lund
Läser just nu: Fallvind av Maria Adolfsson.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Veckans yogapass.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa nästa avsnitt av podden Deckardårarna. Att såga ner lite mer stormfällda träd på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier