Dags för deckarmöte

Året rullar på i förskräckande tempo. Det är redan mitten av november och till helgen är det återigen dags för Svenska Deckarakademins årliga höstmöte i Eskilstuna och för presentation av årets bästa kriminalromaner.
Känns inte alls länge sedan förra gången när Leif GW Perssons Den döende detektiven utsågs till årets bästa svenska kriminalroman och en glad Leif GW tog sig från en jaktur i skogen till Eskilstunas bibliotek för att bli gratulerad. Bästa översatta kriminalroman blev suveräna Deon Meyers Devils Peak och dessutom blev min favorit Sara Paretsky Grand Master. Perfekt prisår med andra ord.
Nu är det nytt år och dags för nya pristagare .  De fem nominerade till bästa svenska respektive bästa utländska kriminalroman i år har jag presenterat här i bloggen tidigare. Totalt sett är det tio fantastiskt bra kriminalromaner men självklart har jag mina personliga favoriter bland dessa som jag håller tummarna lite extra för. På lördag gäller det och fortsättning följer här i bloggen.

 

 

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu: De rättslösa av Malin Thunberg Schunke.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. Bang, Deutschland 86.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer fem av podden Deckardårarna.

Arkiv

Kategorier