Var tog Lesley Horton vägen?

Översköljd av den stora deckarfloden är det lätta att glömma bort författare – trots att man tycker mycket om dem. Brittiska Lesly Horton är en sådan. Fyra utmärkta böcker om hennes kriminalkommissarie John Handford och hans assistent Khalid Ali i Bradford har kommit ut på svenska på Minotaur (En härva av skuld, Förbjuden mark, Djävulen i spegeln och Det onda hjärtat).
Den sista kom ut 2009 och sedan har det varit tyst och jag har faktiskt glömt bort henne. Så dök hon plötsligt upp i minnet när jag satt och funderade över brittiska deckarfavoriter. En snabb googling leder mig in på hennes utmärkta hemsida där det visar sig att ytterligare en bok i serien har kommit ut men uppenbarligen inte översatts till svenska. Twisted tracks är titeln och här utreder Handford och Ali två helt olika fall – en ung kvinna som försvunnit och mordet på en 96-årig pensionär – som dock visar sig ha något gemensamt. Låter lovande och dyker den inte upp på Minotaurs utgivningslista snart får det bli en liten beställning. Lesley Horton är alldeles för bra för att glömmas bort.

Gunilla Wedding
Gunilla Wedding är ledamot i Svenska Deckarakademin och kulturchef och deckarrecensent på Skånska Dagbladet.

Namn: Gunilla Wedding
Ålder: 55 år
Bor: Lund
Läser just nu:Mordkonsulten av Elly Griffiths.
Missar inte: Att läsa. Hundpromenader. His dark materials, säsong 2. Veckans yogapass. Julkalendern.
Ser fram emot: Alltid en riktigt bra bok eller film. Att släppa avsnitt nummer tio av podden Deckardårarna. Att coronapandemin släpper sitt grepp. Nästa besök på landet. Alltid en skogspromenad.

Arkiv

Kategorier